Om Speldatorn

Målsättningen med Aguma Speldator är att alltid erbjuda maximal spelprestanda för pengarna. Samtidigt är stabilitet, ljudnivå, kylning och strömförbrukning också viktiga faktorer vi tagit hänsyn till. Grundkonfigurationen erbjuder en riktigt bra speldator som klarar alla spel på marknaden på mycket höga grafikinställningar och med bra flyt (ca 60 FPS eller högre). Endast tillvalet "operativsystem" behöver väljas för att få speldatorn körklar. Efter önskemål från kunder erbjuder vi även ytterligare ett antal tillval. På den här sidan går vi igenom de ingående komponenterna i vår stationära speldator och motiverar våra val.

Aguma Speldator 1.58 - Specifikation


Grafikkort
Grafikkort: Sapphire Radeon R9 390X Nitro Tri-X OC 8GB
Grafikkortet är den absolut viktigaste komponenten i en speldator. Radeon R9 390X levererar suverän prestanda. Ett givet val helt enkelt. Detta grafikkort har en minneskapacitet på hela 8GB, vilket framför allt kommer till användning för dig som kör i höga upplösningar som t.ex. 2560x1440. Denna modell från välkända Sapphire kommer dessutom överklockad från fabrik och utrustad med extra påkostad kylning med 3 fläktar för att säkerställa låga temperaturer och låg ljudnivå. När det kommer till anslutningar för bildskärm finns följande:
1 st DVI-D, 3 st DisplayPort, 1 st HDMI.

Processor
Processor: Intel Core i5 6500 3,2GHz
Denna fyrkärniga Core i5-processor från Intel ligger i toppen när det kommer till spelprestanda och är därför ett självklart val i Aguma Speldator. Dessutom har processorn låg strömförbrukning. Denna modell har inbyggd turbofunktion (maxfrekvens 3,6GHz) som aktiveras automatiskt under hög belastning för maximal prestanda.
Internminne

Internminne: Kingston HyperX Fury Black 16GB
Aguma Speldator är just nu utrustad med hela 16GB internminne för att kunna hantera många applikationer samtidigt och för att klara av mycket minneskrävande program/spel. Dessa snabba HyperX Fury-minnen från välkända Kingston är försedda med kylflänsar för bättre kylning och stabilitet.


SSD

SSD: Corsair Force Series LE 240GB
En SSD är en självklarhet i en speldator. Denna typ av lagringsenhet erbjuder mycket hög prestanda, vilket är en fördel i spel, operativsystem och andra program som drar nytta av snabba laddningstider. En annan positiv egenskap med en SSD är dess ljudlöshet. Lagringsutrymmet är dock något begränsat. Denna modell från Corsair är riktigt snabb med en läshastighet på ca 560MB/s och en skrivhastighet på ca 520MB/s.

Moderkort

Moderkort: ASUS B150M-A D3
Till Aguma Speldator har vi valt att använda ett tillförlitligt moderkort från välrenommerade ASUS. Denna modell har inbyggt 1000 Mbit-nätverkskort, 7.1 HD-ljudkort, samt stöd för de viktigaste funktionerna, såsom PCI-Express 3.0 x16, USB 3.0 och SATA 6Gb/s.
Nätaggregat Nätaggregat: Cooler Master V750 750W
Strömförbrukningen för Aguma Speldator i standardkonfiguration ligger på ca 300W under hög belastning. Ett mycket stabilt och kraftfullt nätaggregat från Cooler Master på hela 750W räcker därför mer än väl för att driva systemet. Denna modell är både modulär (löstagbara kablar) samt 80 Plus Guld-certifierad, vilket garanterar mycket hög effektivitet (och därmed lägre strömförbrukning). Nätaggregatet är även utrustat med en effektiv och tystgående 120 mm-fläkt.
Aguma Speldator Chassi Chassi: Fractal Design Core 2500 (Miditower)
Som chassi till Aguma Speldator har vi valt att använda Fractal Design Core 2500 som är en gedigen och stilren modell med gott om utrymme. Detta chassi kommer utrustat med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan god kylning och låg ljudnivå. Ytterligare 5 fläktplatser finns för den som vill installera fler fläktar. I fronten finns 2 st USB 3.0-kontakter och uttag för hörlurar/mikrofon.

Hårddisk
Hårddisk (tillval): Seagate Barracuda 1000GB
Som tillval till vår stationära speldator kan du välja en traditionell hårddisk. Denna typ av lagringsenhet är inte lika snabb jämfört med en SSD, men erbjuder högre lagringskapacitet. Om du är i behov av extra lagringsutrymme för t.ex. bilder, film, musik och/eller många program spel rekommenderar vi detta tillval. Denna modell från Seagate har en rotationshastighet på 7200 RPM och en cachestorlek på 64MB.